Waarborg de Privacy van uw klanten;

 
 

Op 24 mei 2016 trad de Algemene Verordening Gegevensbescherming of General Data Protection Regulation (GDPR) in werking.

Bedrijven en organisaties kregen tot 25 mei 2018 de tijd zich aan de nieuwe eisen van de “AVG” aan te passen.

Even terug in de tijd:

“Jents”, wat doe jij als advocaat op een IT-congres.

In 2015 ging ik voor het eerst naar WebSummit in Ierland, waar je wordt ondergedompeld in een wereld van internetbedrijven en allerhande startups.  Digitalisering, disruptive thinking, IOT, artificial intelligence,.. noem maar op.

Maar ook commissarissen van de Europese Unie, die de verzuchtingen en problemen van Europese IT-bedrijven opvangen en trachten de mensen te beschermen met toepasselijke regelgeving.   De bescherming van persoonsgegevens was in Europa een achterhaalde richtlijn en niet aangepast aan de huidige digitalisering.

Na Snowden, het hacken van de telefoon van Angela Merkel, verschillende privacy-zaken, bleek een nieuwe verordening een noodzaak.

Het hoofddoel is gebruikers van het internet opnieuw controle over hun gegevens te geven en dus persoonsgegevens te beschermen. 

Na maanden van lobbywerk is de  uiteindelijke verordening het resultaat.

 

Verwerking van persoonsgegevens dient altijd te gebeuren met het inachtnemen van:

 

  • Een legitieme grondslag; vb. het akkoord(Toestemming), wettelijke verplichting, legitiem belang;
  • Een duidelijk doel van de verwerking;
  • Proportionaliteit van de verwerking;
  • Transparantie ten aanzien van de betrokkene;

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

 

Uw onderneming dient enkele essentiële stappen te ondernemen om de persoonsgegevens die zij verwerkt te beschermen en op een behoorlijke manier te verwerken.

Essentiële stappen zijn; Het aanleggen van een dataregister ( verwerkingsregister), het opstellen van een intern en extern privacybeleid, het bekijken van uw overeenkomsten met verwerkers, de beschermingsmaatregelen omtrent uw gegevens op punt zetten, ….

 

Ik zorg graag voor een pakket op maat van uw bedrijf

 

Daarnaast bied ik u graag een workshop aan om alles op een eenvoudige manier uit te leggen.

 

Ik zet  uw onderneming graag op het  juiste spoor om de bescherming van persoonsgegevens op een correcte wijze aan te vatten en te implementeren. Daarbij worden steeds de aanbevelingen van de Autoriteit Gegevensbescherming en Article 29 Working Party opgevolgd.

 

Bekijk mijn aanbod en stel uw vragen via het contactformulier of het chatvenster rechtsonder. Voor bedrijven en organisaties die persoonsgegevens verwerken is het natuurlijk nodig dat een aantal aanpassingen gebeuren.  Ik doe dit graag voor u.